Er glykemisk indeks en misforstått skala om du trener?

Bør du tenke på de klassiske rådene rundt glykemisk indeks før og etter en treningsøkt?

Intro

Glykemisk indeks (GI) er et mål for hvor mye blodsukkeret stiger i løpet av to timer etter inntak av en matvare med 50g karbohydrater. Som referanse bruker man ofte målinger hvor man spiser 50g glukose (ev hvitt brød). Verdien av denne settes til 100 og øvrige matvarer blir da rangert utfra insulin responsen sammenlignet med dette1. GI ble utviklet hovedsakelig for å hjelp personer med diabetes så de kunne få bedre kontroll på blodglukosenivået, samt eventuelt å kunne tilpasse insulininjeksjon ved inntak av ulike matvarer. For å...

Eksklusivt for AFPT+ medlemmer

For å få tilgang til dette innholdet, inviterer vi deg til å bli en del av AFPT+. Bli med oss i dag og opplev alle fordelene som venter!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med oppdateringer, gode tilbud, fagartikler, tips og annen informasjon om vårt innhold og våre studier.
* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.