Introduksjon:

Kreatin er en kjemisk forbindelse som produseres naturlig i kroppen. Produksjonen foregår hovedsakelig i nyre og lever, og det syntetiseres ca 1 gram per dag. I tillegg til egenproduksjon, får vi i oss kreatin via maten vi spiser. Majoriteten av kreatinet vi inntar kommer fra animalske proteinkilder, og de fleste får i seg ca 1 gram per dag. Kreatin blir i hovedsak lagret som kreatinfosfat i muskulaturen.

En av fordelene med kreatinfosfat, er at det fungerer som en buffer for energimolekylet ATP. For å fors...

Eksklusivt for AFPT+ medlemmer

For å få tilgang til dette innholdet, inviterer vi deg til å bli en del av AFPT+. Bli med oss i dag og opplev alle fordelene som venter!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med oppdateringer, gode tilbud, fagartikler, tips og annen informasjon om vårt innhold og våre studier.
* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.