Hans Kristian Stadheim

Hans Kristian Stadheim har en doktograd, og jobber som langrennstrener for Team Aker Dæhlie. Har undervist for AFPT siden 2022, og har i forkant av dette trent flere utøvere som har vunnet medljer i OL og VM i langrenn. 

Om Hans Kristian:

Hans Kristian er til daglog trener for privatlaget Team Aker Dæhlie som har noen av verdens beste langrennsutøvere på laget. I AFPT har Hans Kristian jobbet i litt over to år der spesial området er utholdenhet og utholdenhetstrening. Han har en doktorgrads utdanning fra Norges Idrettshøyskole med tematikken "koffein og fysisk prestasjonsevne". Han har også vedsiden av dette mer en 20 vitenskapelige publikasjoner, og er lidenskapelig opptatt av å følge med på ny forskning da spesielt rundt prestasjons begrensende faktorer for utholdenhet og god helse.

Hans Kristian jobber også som testansvarlig på Holmenkollen Trenings Lab Oslo, samt har en egen podcast ilag med verdensmester i langrenn Hans Christer Holund som heter Hans&Holund

Hans Kristian har vært både topp 90 i Vasaloppet og topp 10 i egen aldersklasse i Birkebeinerrennet i langrenn.

Utdanning:

  • Doktograd ved Norges Idrettshøyskole
  • Matstergrad i Idrettsfysiologi

Sosiale medier

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med oppdateringer, gode tilbud, fagartikler, tips og annen informasjon om vårt innhold og våre studier.
* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.