Egg og kolesterol. Hva sier forskningen?

Egg har tidligere hatt et dårlig rykte. Er det fortjent?

7 min

Introduksjon

Egg har i lang tid vært en del av menneskers kosthold. Mye takket være den allsidige bruken, smaken og ikke minst det høye innholdet av næringsstoffer. Faktisk så er det slik at egg inneholder alle næringstoffene vi trenger med unntak av C-vitamin. På den andre siden har det vært mye debatt rundt inntak av egg og hvilken effekt det kan ha på kolesterolnivået og hvilken rolle det har for utviklingen av hjerte og karsykdommer. Stemmer dette eller har egg fått et ufortjent dårlig rykte? ...

Eksklusivt for AFPT+ medlemmer

For å få tilgang til dette innholdet, inviterer vi deg til å bli en del av AFPT+. Bli med oss i dag og opplev alle fordelene som venter!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med oppdateringer, gode tilbud, fagartikler, tips og annen informasjon om vårt innhold og våre studier.
* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.