Kreatin - Bør alle ta samme mengde?

Den typiske anbefalingen for kreatin er å innta 5g daglig. Er det nok for alle?

10 min

Introduksjon

Kreatin kommer fra det greske ordet kreas og ble oppdaget i 1832 av Michel Euguene. Det er en nitrogenholdig organisk syre og vi finner et naturlig innhold av det i rødt kjøtt og laks, men mengden reduseres ved varmebehandling. Selv om man finner kreatin i vanlig mat, så må du fort spise opp mot 1 kg med rødt kjøtt eller laks for å komme opp i de mengdene som er ønskelige. Kreatin produseres naturlig i kroppen av leveren og nyrene ved å kombinere aminosyrene arginin, methionin og glycin. 95 % av kreatinmengden i...

Eksklusivt for AFPT+ medlemmer

For å få tilgang til dette innholdet, inviterer vi deg til å bli en del av AFPT+. Bli med oss i dag og opplev alle fordelene som venter!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med oppdateringer, gode tilbud, fagartikler, tips og annen informasjon om vårt innhold og våre studier.
* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.